Kalundborg vinder SCAHSA-prisen

Den 30. Oktober blev Kalundborg Symbiose tilddelt Sustainable Cities and Human Settlements Award (SCAHSA) I kategorien “Global Green Park”. Prisen blev overrakt til Kalundborg Symbiose i forbindelse med den 13. afholdelse af Global Forum on Human Settlements, som blev afholdt i Bangkok, Thailand,  i FN’s konferencecenter organiseret af Global Forum on Human Settlements (GFHS), med støtte fra UNESCAP (United Nations Economic and Social Commision for Asia and the Pacific).

Udvalget havde i deres begrundelse lagt vægt på at Kalundborg Symbiose er en pioner og et best-practice-eksempel på den cirkulære og robuste økonomi, som blandt andet har demonstreret en succesfuld implementering af offentlige-private partnerskaber, samt de pågående og ambitiøse planer og strategier for at opnå en grønnere og mere bæredygtig udvikling.

Prisen blev overrakt til en repræsentant fra Kalundborg Symbiose og repræsentanter fra en af partnerne, Novo Nordisk, tirsdag aften til en prisceremoni, hvor vores nye promo-video også blev vist.

Derudover præsenterede vores repræsentant også vores forpligtelse ved World Cities Day 2018-ceremonien, hvor han præsenterede den forpligtelse som Kalundborg Symbiose gør sig for at hjælpe med at løse nogle af de problemer som verden står overfor. Derudover præsenterede han også Kalundborg Symbioses case i et panel om Robust og Cirkulær Økonomi sammen med en andre imponerende cases fra hele verden. Resten af programmet for Global Forum on Human Settlements 2018 bød også på mange andre spændende eksempler på hvordan vi kan løse, ikke bare SDG11, men alle SDG’erne som jo alle sammen er forbundne.

Vi er selvfølgelig utroligt beæret og stolte over at modtage denne prestigefyldte pris og håber at det vil hjælpe os med at sprede det symbiotiske mindset til endnu flere internationale interessenter. Både dem som allerede har implementeret cirkulære koncepter, men også dem som gerne vil i gang.