H.K.H. Kronprinsen og Klimaminister Dan Jørgensen på en guidet bustur rundt i Symbiosen

Mandag den 25. april inviterede Kalundborg Symbiose H.K.H. Kronprinsen og Klimaminister Dan Jørgensen på en guidet bustur rundt i Symbiosen med besøg hos tre af Kalundborg Symbiosens virksomheder Novozymes, Kalundborg Refinery og Ch. Hansen, som tilsammen viser, hvordan samarbejdet dækker vidt forskellige brancher og giver nye mulighed for energieffektivisering.

”Det er noget vi er rigtig stolte af i Danmark. Det er fremtiden for mange industriområder i verden”, udtaler Dan Jørgensen om Kalundborg Symbiose.

I juni måned skal der være en stor internationale konference, International Energy Agency (IEA), i Sønderborg, hvor energiministre fra hele verden mødes. I den forbindelse vil man gerne promovere danske energieffektive løsninger som inspiration.

Kronprinsens og Klimaministerens besøg startede midt på eftermiddagen, hvor de fik en guidet bustur rundt på de tre virksomheder med borgmester Martin Damm som guide, suppleret af Jesper Haugaard, Næstformand i Kalundborg Symbiose og Vice President, EMA operation, Novozymes, Wouter de Jong, Managing Director, Kalundborg refinery og Michael Juhler, Vice President, Global Operations, Site Kalundborg, Chr. Hansen. Under busturen blev der snakket om bl.a. udnyttelse af de mere end 800.000 MWh overskudsvarme, der i dag udledes af virksomhederne i Kalundborg Symbiose. Det svarer til at der kan opvarmes ca. 44.000 husstande.

”Det er meget vigtigt for Symbiosen at vi får den internationale opmærksomhed. Vi har nogle løsninger i Kalundborg, som kan inspirere andre industriklynger, og vi har en bud på, hvordan vi kan lave nye sektorkoblet løsninger, hvor industri og byområder arbejder sammen, når man for eksempel skal udnytte overskudsvarme”, udtaler Lisbeth Randers, Sekretariatschef for Kalundborg Symbiose.