Kalundborg Symbiose vokser sig endnu større med nyt medlem

Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark er indtrådt som et nyt medlem i Kalundborg Symbiose, helt i tråd med foreningens strategi om at udvide og styrke partnerskabet. Kalundborg Symbiose tæller nu ikke mindre end femten virksomheder, såvel private som offentlige, som alle er optaget af i fællesskab at udnytte ressourcerne bedst muligt.

”Vi er glade for at byde Boehringer Ingelheim velkommen i Kalundborg Symbiose. Vi glæder os til at samarbejde med så stærk en medspiller om fortsat at udvikle og styrke den cirkulære tilgang til produktion i Kalundborg”, udtaler Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg og formand for Kalundborg Symbiosen og fortsætter: Boehringer Ingelheim har en central beliggenhed i Kalundborgs industriområde og en højt certificeret produktion, så deres engagement er en stor gevinst for partnerskabet. Vi ser frem til at udforske potentialerne for nye symbioseprojekter med de nuværende partnere.”

Boehringer Ingelheim er en global, forskningsdrevet og familieejet medicinalvirksomhed, som målrettet arbejder for at fremme menneskers og dyrs helbred. Siden 1991 har virksomheden haft et produktionsanlæg i Kalundborg, hvor man fremstiller en række fodertilskudsprodukter, bl.a. det anerkendte calciumtilskud Bovikalc til malkekøer. Herfra eksporteres det til hele verden, og globalt er Boehringer Ingelheim den største leverandør af calciumstilskud til køer. Der er 35 medarbejdere i produktion, lageret og administrationen.

“Hos Boehringer Ingelheim er vi meget tilfredse med, at vi nu er med i Kalundborg Symbiosis. Det føles helt rigtigt at engagere sig i partnerskabet, da det flugter med vores målsætning og ambitioner for mere bæredygtighed i produktionen. Det giver mening at være del af dette progressive lokale netværk, som giver mulighed for at dele og genanvende ressourcer, for på den måde kan vi alle både reducere udgifter og affaldsmængder. Det er også attraktivt for os at blive mere synlige i lokalområdet indenfor rammerne af den grønne omstilling,” udtaler Ole Jørgensen, Site Director, Boehringer Ingelheim Health Denmark, Kalundborg.