COMET indviede deres helt nye fabrik i Kalundborg

Fredag den 28. april, indviede COMET verdens første produktionsanlæg til udvinding af en særlig type kostfibre fra hvedehalm.
Den nye fabrik er etableret i samarbejde med Meliora Bios bioethanolanlæg, som producerer anden-generations bioethanol af halm fra landbrug. Meliora Bio samarbejder med danske landmænd om at skaffe lokal hvedehalm til produktionen af bioethanol, hvilket gavner landmændene ved at udnytte hele deres høst fuldt ud og samtidig forbedrer fødevarekædens cirkulære karakter.  

COMET har udviklet og patenteret en upcycling teknologi, der producerer innovativ Arrabina® arabinoxylan plantefiber ekstrakt. Samarbejdet mellem COMET og Meliora Bio vil skabe en solid og bæredygtig forretning for bege partnere. Meliora Bio vil fortsætte med at producere anden-generations bioethanol og ingredienser fra sidestrømme af biprodukter fra bioethanolprocessen vil blive leveret til COMET til produktion af præbiotisk kostfiber.

Samarbejdet mellem disse to virksomheder er i bedste symbiosestil. Det handler om at udnytte restprodukterne til nye produkter for at skabe mere værdi. Her er det halm, et restprodukt fra landbruget, som forældes til et nyt produkt, og det er en symbiose“, sagde borgmester Martin Damm ved indvielsen af den nye fabrik.